Uber a oferit informații cu privire la retrospectiva anului 2023 – lucruri apreciate de pasageri, de la locații populare la produsele Uber preferate. Orașele cele mai căutate din Europa care s-au remarcat printr-o creștere sunt Dijon în Franța, cu o creștere a curselor de 1072%, Valencia, Spania cu o creștere a curselor de 444% sau Florența, Italia cu o creștere de 243%. Călătoriile internaționale au urmat un model sezonier familiar, atingând vârfurile în iunie și septembrie, în timp ce turiștii ce caută zăpadă au ales Finlanda, Austria și Germania, între noiembrie și Decembrie.

Cele mai generoase orașe din 2023 s-au dovedit a fi Zug, Elveția cu o medie a bacșișului de 3.68$, urmat îndeaproape de Florența, Italia cu 3.67$ și Mallorca, Spania cu 3.57$. Dacă ne uităm la cele mai mari ratinguri oferite, Tenerife a fost orașul în care media notelor acordate șoferilor care conduc cu Uber a fost 4.98, iar în Rovaniemi, casa lui Moș Crăciun în Finlanda, ratingurile au atins chiar o medie de 4.99.

Cum au călători europenii cu Uber:

Aproape sau departe de casă, Uber rămâne o opțiune populară.

Aici sunt câteva cifre despre cum călătoresc europenii cu Uber:

Cea mai lungă cursă cu Uber a fost în Marea Britanie, pe o distanță de 446 km. Pe de altă parte, cea mai scurtă cursă cu Uber a fost de 100 metri, undeva în Portugalia.

Anul acesta s-a dovedit a fi un an bun pentru a explora și alte produse Uber, dincolo de UberX, cel mai cunoscut, cu o creștere de 24.974% pentru Uber SUV, în Finlanda sau cu creștere de 483% în Polonia pentru Uber Green.

Călătorii din Suedia au beneficiat de serviciile Uber 24/7, ora 23:00 fiind cel mai popular moment al zilei în care au comandat curse.

Rovaniemi, Finlanda, casa lui Moș Crăciun, este locul în care media ratingurilor este de 4.99.

În Austria, Belgia, Franța, Polonia și Elveția cea mai populară zi în care s-au comandat curse Uber a fost chiar prima zi din an, 1 ianuarie.

În 2023 călătorii din Finlanda au ales să acorde o importanță mai mare confortului, cu o creștere 244% în cursele Uber Comfort.

Șoferii din Polonia au fost apreciați pentru curățenia din mașină, în timp ce șoferii din Austria au fost apreciați pentru conversațiile lor plăcute.

Top 5 orașe cu cea mai mare creștere:

  1. Braganca, Portugalia – 15761.5%
  2. Fribourg, Elveția – 14450%
  3. Poitiers, Franța – 13612.7%
  4. Guarda, Portugalia – 10330.8%
  5. Siracusa, Italia – 4602%

Top 5 orașe cu cele mai mari ratinguri pentru șoferi:

  1. Rovaniemi, Finlanda
  2. Lorient, Franța
  3. Siracusa, Italia
  4. Tenerife, Spania
  5. Evora, Portugalia

Uber este o aplicație care conectează pasageri și șoferi. Din 2020, Uber este un intermediar de transport reglementat în România și colaborează numai cu parteneri licențiați. În plus, Uber este o platformă multimodală care la nivel global oferă servicii de livrare de mâncare, livrare de colete de mici dimensiuni, biciclete și trotinete electrice. Aplicația este disponibilă în mai mult de 70 de țări din toată lumea, în peste 10.000 de orașe, și îmbunătățește felul în care oamenii se deplasează în metropole.

În România, Uber este disponibil în 22 orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.