Actualizare a gamei de modele BMW pentru primăvara 2024

Portofoliul de modele şi gama de echipamente BMW creşte încă o dată începând cu primăvara 2024. Modelele electrice BMW i5 Sedan şi BMW iX2 vor fi disponibile fiecare din martie 2024 cu o variantă suplimentară de sistem de propulsie. Ofertele de sisteme de propulsie pentru BMW X2 şi BMW XM au fost de asemenea extinse. Sistemul inovator Highwway Assistant Level 2 avansat va aduce un plus de confort pe autostradă pentru mai multe game de modele ale mărcii (sistemul nu este disponibil pe piaţa din România). Culori exterioare suplimentare vor fi oferite pentru BMW Seria 5 Sedan, BMW X2 şi BMW iX2. De asemenea, clienţii vor putea să comande sedanul business cu noi variante de tapiţerie BMW Individual cu piele Merino.

Caracteristici noi atractive vor fi introduse în primăvara anului 2024 şi în zona serviciilor digitale. Acestea includ utilizarea mai uşoară a asistentului vocal Siri (ca parte a integrării Apple iPhone în automobilele echipate cu sistem de operare BMW 9) şi afişarea optimizată a evaluărilor staţiilor de încărcare pentru modelele BMW electrice şi plug-in hybrid. Continuă şi extinderea constantă a gamei de funcţii pentru aplicaţia My BMW.

BMW i5 xDrive40: a treia variantă integral electrică a sedanului business

O a treia variantă integral electrică va fi adăugată noii game BMW Seria 5 Sedan în martie 2024. Noul BMW i5 xDrive40 Sedan are două unităţi de propulsie electrice compacte pe puntea faţă şi spate care dezvoltă împreună o putere totală de până la 290 kW/394 CP şi un cuplu maxim de 590 Nm. Susţinut de tracţiunea integrală electrică rezultată, BMW i5 xDrive40 Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Viteza maximă este limitată la 215 km/h. A treia variantă de model electric a noului sedan business îşi stochează energia într-o baterie de înaltă tensiune poziţionată jos în podeaua automobilului. Bateria are o capacitate netă de 81,2 kWh. Unitatea de încărcare combinată a automobilului permite încărcarea AC la o putere de 11 kW (standard), respectiv de 22 kW (opţional). De asemenea, permite şi încărcarea DC la staţiile de încărcare rapidă de până la 205 kW. Aceasta înseamnă că autonomia BMW i5 xDrive40 Sedan poate fi mărită cu 156 de kilometri în doar 10 minute. Funcţia standard Plug & Charge Multi Contract permite autentificarea automată a automobilului la punctele de încărcare publice. Autonomia noului BMW i5 xDrive40 Sedan, calculată în ciclul WLTP, este între 463-538 de kilometri.

Noi culori pot fi comandate pentru toate variantele de model ale noului BMW Seria 5 Sedan din martie 2024. Spectrul de culori va include acum şi variantele BMW Individual Frozen Portimao Blue metalizat şi BMW Individual Malachite Green metalizat. Totodată, sedanul business va fi oferit şi cu culori speciale BMW Individual exclusive. BMW Individual oferă cu aproximativ 150 de nuanţe (uni, metalizate şi mate) pentru această zonă de produs. Toate culorile speciale BMW Individual ies în evidenţă prin profunzimea impresionantă a culorii şi strălucirea excepţională. Clienţii pot descoperi variantele de culori pentru noul BMW Seria 5 Sedan folosind BMW Individual Visualizer on-line, aici: https://individual.bmw-m.com/en-US.

În plus, sunt disponibile şi variante noi de tapiţerie pentru scaunele şi suprafeţele interioare ale noului BMW Seria 5 Sedan. Dacă au fost comandate scaunele confort opţionale, tapiţeria BMW Individual din piele Merino poate fi comandată, din martie 2024, şi în variantele bicolore Dark Violet/Atlas Grey şi Taupe Grey/Atlas Grey.

Variantă entry-level nouă pentru BMW iX2; lansarea BMW X2 xDrive20d

Ofensiva actuală a modelelor BMW în domeniul mobilităţii electrice aduce şi o varietate suplimentară în segmentul compact premium. O nouă variantă entry-level a BMW iX2 va fi pusă în vânzare în martie 2024. Noul BMW iX2 eDrive20 adoptă o cale deosebit de economică pentru a oferi plăcerea de a conduce fără emisii la nivel local într-un Sports Activity Coupé (SAC) compact. Echipat cu un motor electric de 150 kW/204 CP care acţionează puntea faţă, automobilul sprintează de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde şi asigură o autonomie de 439-478 kilometri în ciclul WLTP. Viteza maximă este limitată la 170 km/h.

Bateria de înaltă tensiune a noului BMW iX2 eDrive20 are o capacitate netă de 64,78 kWh şi poate fi încărcată din surse de curent alternativ la 11 kW (standard) şi până la 22 kW (opţional). Încărcarea DC este posibilă până la 130 kW. Datorită software-ului de încărcare optimizat şi managementului termic optimizat, puterea maximă de încărcare este menţinută ridicat pe o plajă mai mare de timp. Conectat pentru 10 minute la o staţie de încărcare rapidă, BMW iX2 eDrive20 poate prelua suficientă energie pentru a-şi creşte autonomia cu 120 de kilometri. De asemenea, BMW iX2 eDrive20 este echipat pentru utilizarea funcţiei Plug & Charge Multi Contract ca standard.

Alături de noua variantă entry-level a BMW iX2 se află noul BMW X2 xDrive20d. Cea de-a doua variantă diesel a modelului SAC compact se distinge prin livrarea de putere şi mai rapidă şi eficienţă şi mai mare datorită tehnologiei mild-hybrid 48V. Motorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, se conectează cu un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Motorul electric 48V poate funcţiona ca generator, starter pentru motorul termic sau poate susţine motorul termic pe acceleraţii. Sistemul de propulsie dezvoltă o putere maximă de 120 kW/163 CP (dezvoltat prin combinaţia dintre motorul termic cu până la 110 kW/150 CP şi motorul electric cu până la 14 kW/19 CP) şi un cuplu maxim de 400 Nm (dezvoltat prin combinaţia dintre motorul termic cu până la 360 Nm şi motorul electric cu până la 55 Nm), toate acestea fiind transferate către şosea prin intermediul sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Acest lucru permite ca BMW X2 xDrive20d să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde. Viteza maximă este de 207 km/h.

Din martie 2024, toate variantele de model ale noilor BMW X2 şi BMW iX2 vor fi disponibile şi cu o gamă extinsă de culori pentru exterior. Frozen Black metalizat a fost adăugat în selecţie.

BMW XM 50e: performanţă ridicată cu eficienţă maximă

Fiind cea mai recentă declinare a primului model electrificat de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, noul BMW XM 50e îmbină dinamica emblematică M, designul extrovertit şi luxul interior cu eficienţă maximă. Sistemul de propulsie M HYBRID este compus dintr-un motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, şi un motor electric compact, intgrat împreună cu electronica de putere în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte. Această combinaţie produce o putere totală de 350 kW/476 CP (dezvoltată prin combinaţia dintre motorul termic cu până la 230 kW/313 CP şi motorul electric cu până la 145 kW/197 CP) şi un cuplu maxim al sistemului de 700 Nm (dezvoltat prin combinaţia dintre motorul termic până la 450 Nm şi motorul electric cu până la 280 Nm).

Cea mai recentă versiune a motorului termic de 3,0 litri aflat pe BMW XM 50e îşi datorează caracteristicile de performanţă îmbunătăţite, printre altele, ciclului de ardere Miller, injecţiei duble, galeriei de evacuare integrată în chiulasă şi distribuţiei variabile VANOS, care acum funcţionează electric. Motorul electric are o etapă de demultiplicare brevetată de BMW, care permite creşterea cuplului efectiv la intrarea transmisiei pentru motor la 450 Nm. Viteza maximă a modelului de înaltă performanţă – care este echipat şi cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive – este limitată electronic la 250 km/h. Datorită unei autonomii electrice de 77-83 de kilometri în ciclul WLTP, BMW XM 50e poate acoperi o mare parte din distanţa zilnică – de exemplu, în centrele urbane – cu emisii locale zero. BMW XM 50e poate fi condus exclusiv electric şi dincolo de limitele oraşului, la viteze de până la 140 km/h.

Highway Assistant: funcţionalitate inovatoare Nivel 2 pentru mai multe modele

Călătoriile relaxate pe distanţe lungi şi o experienţă impresionantă de condus semiautonom sunt specialităţile Asistentului de Autostradă, care şi-a făcut debutul în noul BMW Seria 5 Sedan şi este acum disponibil şi pentru alte modele BMW actuale.

Ca funcţie suplimentară a asistentului de control al direcţiei şi al benzii inclus în Driving Assistant Professional (disponibil opţional), Highway Assistant preia controlul vitezei, controlul distanţei şi direcţia automobilului pe autostrăzi cu carosabil separat structural atunci când se deplasează cu până la 135 km/h. Conducătorul poate lua mâinile de pe volan şi le poate pune într-o poziţie confortabilă, cu condiţia să continue să fie atent la ceea ce se întâmplă pe drum şi să poată prelua din nou direcţia în orice moment. Această funcţie de condus semiautonom Nivel 2 – aşa cum este stabilită de Societatea Inginerilor Auto (SAE) – va fi disponibilă şi pentru sedanul de lux BMW Seria 7, BMW iX, BMW XM, BMW X5, BMW X6 şi BMW X7 începând cu primăvara anului 2024.

Asistentul activ pentru schimbarea benzii cu confirmare acţoionare din priviri, inclus ca parte a noului Highway Assistant, adaugă un alt nivel experienţei de condus semiautonom. De îndată ce situaţia de trafic o permite, acesta este capabil să efectueze mişcările de direcţie necesare pentru o manevră de depăşire, de exemplu, şi să ajusteze viteza automobilului după cum este necesar. În plus, pentru prima dată, conducătorul poate iniţia o schimbare de bandă sugerată de acest sistem prin simpla privire în oglinda exterioară pentru a o confirma.

Servicii digitale noi, aplicaţia My BMW cu funcţii suplimentare

Printre serviciile digitale disponibile pentru prima dată din primăvara anului 2024 se numără integrarea extinsă a smartphone-urilor pentru automobilele echipate cu sistemul de operare BMW 9. Acest lucru permite ca asistentul vocal Siri pentru Apple iPhone să fie activat direct prin comandă vocală şi fără a fi nevoie să apăsaţi şi butonul push-to-talk. Pe de altă parte, sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud oferă acum afişare îmbunătăţită a informaţiilor despre staţiile de încărcare. Imaginile şi evaluările disponibile sunt afişate atât în lista cu rezultatele căutării, cât şi în afişare detaliată. Evaluările staţiei de încărcare vor fi afişate acum clar pe o scară de la zero la cinci stele.

În plus, în numeroase ţări europene, sistemul de afişare şi control/operare BMW iDrive din multe modele actuale permite, de asemenea, plata digitală, din interiorul maşinii, a taxelor de parcare şi – în Germania – şi alimentările cu combustibil. Ca şi în cazul plăţii taxelor de parcare, se utilizează informaţiile cardului de credit preîncărcate în aplicaţiile automobilului.

Ca interfaţă digitală universală pentru schimbul de date între client şi maşina acestuia, aplicaţia My BMW oferă un număr tot mai mare de funcţii. Din primăvara anului 2024, Comfort Access cu BMW Digital Key Plus va fi integrat în aplicaţia My BMW pentru automobilele echipate cu sistemul de operare BMW 8, 8.5 sau 9. În plus, vizualizarea hărţii pentru selectarea destinaţiilor de navigare importate în automobil a fost reproiectată. Acest lucru îmbunătăţeşte, de asemenea, funcţia de căutare şi vizibilitatea celui mai relevant conţinut. Funcţiile de hărţi şi de orientare vor fi propuse în viitor pe baza automobilelor actuale sau a contextelor utilizatorului.

În cele din urmă, noua funcţie E-mobility Analysis va fi adăugată şi la elementul de meniu My Trips din aplicaţia My BMW. Pe baza comportamentului de condus al clientului, această funcţie propune modelul BMW cu sistem de propulsie electric cel mai potrivit acestuia. Aceste recomandări sunt menite să ajute la trezirea interesului în rândul utilizatorilor de automobile cu motor termic pentru trecerea la un automobil electric.