Uzina BMW Group din Steyr a câştigat Premiul INDUSTRIE 4.0

Renumitele PREMII INDUSTRIE 4.0 sunt acordate de către compania de consultanţă operaţională ROI-EFESO ca recunoaşterea a soluţiilor inovatoare în digitalizare şi automatizare. La ceremonia de la începutul lunii februarie, care a avut loc la München, uzina BMW Group din Steyr a câştigat râvnitul premiu la categoria „Discrete Manufacturing”.

Peste 200 de soluţii de digitalizare deja în funcţiune

Uzina austriacă a BMW Group din Steyr desfăşoară activităţi de cercetare şi producţie de sisteme de propulsie electrice pentru viitoarele automobile BMW Group. Digitalizarea a jucat un rol proeminent aici de mulţi ani, primele soluţii de inteligenţă artificială fiind introduse încă din 2018. Astăzi, uzina se află în mijlocul celei mai mari transformări din istoria sa, deoarece se pregăteşte să producă motoare electrice de generaţie următoare alături de motoarele termice.

Centrul din Steyr pentru competenţe digitale este InnoLab, unde noi aplicaţii sunt testate, iar cele mai valoroase sunt apoi lansate în producţie. Ce soluţii digitale sunt deja în utilizare se poate vedea pe o hartă de digitalizare. În prezent, există aproximativ 200 de proiecte diferite, de la simple vizualizări de date, trecând prin soluţii AI complexe care se întind pe mai multe linii de producţie, până la inteligența artificială generativă, care este folosită în controlul bazat pe AI al calităţii componentelor, de exemplu.

Colaborarea în cadrul rețelei de producție BMW şi formarea angajaţilor sunt cheia succesului

„Vectorul-cheie din spatele inovaţiilor eficiente – şi, prin urmare, îmbunătăţirea sistemelor noastre de producţie – îl reprezintă angajaţii noştri, cu nivelul extrem de ridicat de creativitate şi experienţă. Odată ce o soluţie inteligentă a fost lansată cu succes, ea îşi face loc în curând şi în alte domenii de producţie şi în întreaga reţea BMW iFACTORY”, a explicat Klaus von Moltke, vicepreşedinte executiv pentru producţia de motoare la BMW AG şi director al uzinei din Steyr. Majoritatea soluţiilor de digitalizare de la Steyr sunt scalabile şi pot fi utilizate în diferite moduri. Datorită principiilor BMW iFACTORY, există şi flexibilitatea absolută, procesele remarcabile şi integrabilitatea superlativă necesare. O componentă importantă în toate acestea este extinderea digitalizării. Abordarea completă a interacţiunii dintre oameni, procese şi sisteme asigură procese optime şi sprijină angajaţii în activitatea lor. Implementarea este susţinută de trei direcţii strategice: data science, inteligenţa artificială (AI) şi virtualizarea.

Când vine vorba de transformarea BMW Group, formarea angajaţilor este cheia. Iniţiativele variază de la săptămâna de vizualizare interactivă a datelor la nivel de uzină, până la aplicaţii RPA (automatizare a proceselor robotizate) pentru angajaţi, pentru a numi doar două exemple din Austria. Următorul punct de interes la uzina din Steyr va fi Snapp-a-thon, în care chiar şi angajaţii fără experienţă anterioară de programare vor învăţa să-şi dezvolte propriile aplicaţii în doar câteva zile pentru a îmbunătăţi procesele din domeniul lor de activitate.

Recunoaştere pentru tehnologiile eficiente de la uzina BMW Group din Steyr şi soluţiile creative, scalabile pentru reţeaua BMW iFACTORY

„Uzina BMW Group din Steyr este un exemplu strălucitor al modului în care excelenţa în Industry 4.0 presupune nu doar o adaptare competentă, ci şi inovaţii care îmbrăţişează un element de risc. De-a lungul anilor, echipa din Steyr a construit un peisaj tehnologic complex, dar extrem de eficient, care oferă răspunsuri convingătoare, în special în domeniul-cheie al inteligenţei artificiale, cu o soluţie proprie, creativă şi scalabilă”, a declarat unul dintre membrii juriului, Dr. Jörg Ulrich, vicepreşedinte executiv, director de operaţiuni pentru regiunea Europa, BSH Hausgeräte GmbH, vorbind în numele juriului. Juriul INDUSTRIE 4.0 cuprinde 22 de factori de decizie din industrie din întreaga lume.