Reţeaua de încărcare de mare putere IONNA îşi începe activitatea

Anunţat în iulie 2023, IONNA, un joint-venture pentru a construi o reţea de încărcare de mare putere a automobilelor electrice în America de Nord, a primit aprobarea autorităţilor de reglementare şi acum începe oficial activitatea. IONNA este un joint-venture între şapte dintre cei mai importanţi producători auto din lume: BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz şi Stellantis. Cu Seth Cutler, recent numit director executiv, IONNA îşi propune să devină una dintre cele mai accesibile şi fiabile reţele de încărcare de mare putere din America de Nord, cu planuri de a implementa cel puţin 30.000 de puncte de încărcare.

Seth Cutler va conduce IONNA

Cutler aduce o bogată experienţă în mobilitatea electrică şi încărcare pentru a modela joint-venture-ul chiar de la început. În rolul său de vicepreşedinte executiv pentru operaţiuni tehnice la EV Connect, Cutler a extins masiv reţeaua de producători de staţii de încărcare. Cel mai recent, în calitate de preşedinte şi COO, el a început mai multe iniţiative pentru a transforma compania de la „start-up” într-o fază „scale-up”. Înainte de a se alătura EV Connect, Cutler a fost lider în inginerie, orchestrând dezvoltarea şi implementarea unei reţele de încărcare de mare putere în calitate de inginer-şef în faza incipientă a Electrify America. Şi-a început cariera la General Electric (GE), unde rolurile sale au inclus şi cea de director general al infrastructurii pentru automobile electrice. În această calitate, s-a concentrat pe dezvoltarea, producţia şi implementarea staţiilor de încărcare, contribuind în mod semnificativ la amprenta GE în sectorul mobilităţii electrice.

„Sunt onorat să conduc IONNA şi să lucrez alături de aceşti producători auto celebri în conturarea viitorului mobilităţii electrice. Angajamentul nostru comun de a crea o reţea extinsă de încărcare de mare putere reflectă dedicarea noastră de a revoluţiona întreaga experienţă de încărcare a automobilelor electrice şi de a contribui la adoptarea pe scară largă a maşinilor electrice”, a declarat Seth Cutler, director executiv IONNA.

Dezvoltarea experienţei de client

Reţeaua de încărcare a IONNA va fi accesibilă tuturor automobilelor electrice cu conectori NACS sau CCS şi îşi propune să ofere o experienţă de încărcare perfectă, integrată în automobil, de cea mai bună calitate. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea de diverse facilităţi, cum ar fi toalete, servicii alimentare şi operaţiuni retail în apropiere sau în acelaşi complex, integrare digitală şi locaţii atractive. Clienţii se pot aştepta la locaţii convenabile care vor veni cu canapele ori de câte ori este posibil, pentru a se concentra şi mai mult pe confortul ridicat şi uşurinţa de încărcare. Funcţiile şi serviciile reţelei vor facilita integrarea perfectă cu experienţele în automobil şi în aplicaţiile producătorilor auto participanţi, cuprinzând rezervări, planificare inteligentă a rutelor şi navigare inteligentă pe traseu, aplicaţii de plată, management transparent al energiei şi funcţii suplimentare.

Staţiile de încărcare IONNA sunt destinate să fie alimentate cu energie regenerabilă. IONNA îşi propune să înfiinţeze un minim de 30.000 de staţii de încărcare de mare putere, poziţionate strategic în toată America de Nord. Joint-venture-ul anticipează deschiderea primelor staţii de încărcare în SUA în 2024, cu planuri de extindere în Canada într-o etapă ulterioară. Fiecare locaţie va avea mai multe încărcătoare de mare putere pentru a facilita călătoriile pe distanţe lungi, aliniindu-se cu strategiile de dezvoltare durabilă ale tuturor celor şapte producători de automobile.

IONNA LLC este o societate cu răspundere limitată formată din BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz şi Stellantis. Până la sfârşitul acestui deceniu, IONNA îşi propune să devină o forţă principală în furnizarea unei infrastructuri de încărcare rapidă convenabilă, accesibilă şi fiabilă din America de Nord, pentru a spori semnificativ atractivitatea condusului cu emisii zero pentru milioane de clienţi.