BMW Group începe construcţia unei fabrici de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Thailanda

După o ceremonie comună de inaugurare cu Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru Producţie, reprezentanţi ai guvernului thailandez şi ambasadorul Germaniei în Thailanda, Ernst Reichel, lucrările de construcţie sunt în curs de desfăşurare pentru unitatea locală de producţie a BMW Group destinată bateriilor de înaltă tensiune Gen-5. Prin aceasta, BMW Group pregăteşte încă o unitate de producţie pentru a produce automobile electrice, producţia locală de BEV fiind programată să înceapă în a doua jumătate a anului 2025.

„Producţia locală de baterii de înaltă tensiune la Rayong este următorul pas logic în continuarea electrificării reţelei noastre de producţie. Încă o dată, se aplică principiul «local pentru local», susţinând dezvoltarea economică, oportunităţile de angajare şi transferul de cunoştinţe în Thailanda şi regiunea ASEAN”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG, responsabil pentru Producţie, la ceremonia de inaugurare.

Viitoarea unitate de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune va avea o amprentă de 4.000 de metri pătraţi şi este o completare importantă la activităţile de afaceri ale BMW Group Manufacturing Thailanda. Noua linie de asamblare va transforma celulele de baterii importate în module care apoi vor fi integrate în baterii de înaltă tensiune. BMW Group a investit peste 1,6 miliarde Baht (aproximativ 42 de milioane Euro) în proiect, din care o parte semnificativă, aproape 1,4 miliarde Baht (aproximativ 36 de milioane Euro), va fi folosită pentru cumpărarea celor mai recente echipamente şi sisteme.

BMW Group produce baterii de înaltă tensiune în Thailanda pentru modelele plug-in hybrid fabricate la nivel local din 2019. Uzina din Rayong produce peste 20 de modele BMW, MINI şi BMW Motorrad pentru Thailanda, precum şi pentru diverse pieţe ASEAN. În 2023, producţia a totalizat peste 12.000 de automobile şi aproape 11.000 de motociclete.

Program de formare extins

Angajaţii vor urma programe extinse de formare, cu obiectivul de a îmbunătăţi abilităţile tehnice ale personalului local prin transferul de cunoştinţe. Investiţia în formarea şi dezvoltarea profesională subliniază, de asemenea, angajamentul BMW Group de a promova economia thailandeză.

Program de educaţie comun cu UNICEF, tot în Thailanda

Pe lângă dezvoltarea propriei forţe de muncă, BMW Group este foarte implicat în stimularea industriei din Thailanda şi în tranziţia globală către soluţii de mobilitate care ajută la conservarea resurselor. Anul acesta colaborează cu UNICEF din Thailanda pentru a îmbunătăţi oportunităţile de carieră pentru tineri printr-un program de educaţie, formare şi consiliere în carieră STEM.