URBAN-X by MINI anunţă cea mai nouă serie de companii start-up de pionierat în soluţii climatice

URBAN-X, platforma de companii start-up tehnologice de la MINI, şi-a anunţat cea de-a 14-a serie de companii start-up angajate să abordeze problemele climatice stringente din prezent. Aceste companii start-up nu abordează doar soluţii, ci şi redefinesc soluţii care ne împing să atingem obiectivele net zero, creând în acelaşi timp comunităţi mai rezistente, inclusiv de schimbarea bateriilor de la bicicletele electrice ale angajaţilor din livrări, o operaţiune de redirecţionare a deşeurilor la depozitul de deşeuri, energie solară în spaţiu şi multe altele.

Alese dintr-un grup de 79 de solicitanţi, aceste companii start-up aflate în stadiu incipient vor primi îndrumări de la mentorii URBAN-X pe măsură ce se îndreaptă către producţia şi comercializarea cu succes a tehnologiilor lor. URBAN-X şi MINI s-au angajat să protejeze oraşele din viitor împotriva schimbărilor climatice, promovând soluţii care aduc un impact tangibil şi pozitiv tuturor.

„Sunt încântat că echipa se implică în următoarea serie de companii start-up promiţătoare şi inovatoare. Echipa noastră ajută la dezvoltarea soluţiilor urbantech de la idee la impact, oferind resurse şi competenţă de clasă mondială, o reţea globală de investitori şi oportunităţi de implementare”, a declarat Mike Peyton, preşedinte al MINI Business Innovation LLC şi vicepreşedinte al MINI of the Americas. „Sunt încrezător că vom vedea cum aceste companii start-up îşi vor maximiza impactul pe parcursul programului.”

Pe parcursul unui program de patru luni, fondatorii vor avea acces la mentorat practic în strategia de lansare pe piaţă, dezvoltarea de produse, inginerie şi multe altele – toate acestea fiind potrivite pentru obiectivele unice ale fiecărui start-up. În plus, fondatorii şi echipele lor pot accesa comunitatea globală de experţi URBAN-X şi MINI şi se pot bucura de spaţiul de birouri din Brooklyn Navy Yard, un centru tehnologic în plină dezvoltare. Peste 100 de companii start-up au finalizat programul URBAN-X în trecut, marea majoritate trecând prin mai multe runde de finanţare şi extinderi de succes. Printre absolvenţi se numără Dollaride, itselectric şi co:census.

„Aceste companii start-up preiau provocări de decenii în moduri cu totul noi şi radicale, concentrându-şi soluţiile pe indivizii şi comunităţile care menţin oraşele noastre în funcţiune”, a declarat Johan Schwind, director general al URBAN-X. „Recunoaştem adevăratul potenţial în cadrul acestei serii de a conduce paşi semnificativi către un viitor mai rezistent şi mai durabil. Suntem încântaţi să facem parte din călătoria lor.”

Lista completă a companiilor din seria a 14-a a URBAN-X include:

Vertify Analytics: furnizarea de clasificare a imaginilor AI şi scanare cu drone pentru a eficientiza inspecţia faţadei clădirii şi modernizarea energetică.

Lectrium: oferă instalarea unui încărcător pentru automobile electrice la domiciliu şi instrumente de analiză pentru dealerul de automobile electrice pentru a simplifica procesul de cumpărare a maşinii electrice.

Rego: automatizarea operaţiunilor de deviere a deşeurilor pentru clădirile rezidenţiale, făcând gestionarea deşeurilor mai eficientă.

Velo.ai: menţinerea bicicliştilor în siguranţă cu o cameră pentru biciclete sprijinită de AI şi o lumină care monitorizează conducătorii din apropiere, prevenind accidentele înainte ca acestea să apară.

Popwheels: susţinerea livratorilor pe biciclete prin construirea unei reţele de schimb de baterii pentru schimburi rapide şi încărcare sigură în oraş.

Chargely: îi ajută pe conducătorii de automobile electrice să îşi găsească staţia de încărcare ideală pe baza maşinii şi a preferinţelor personale, oriunde ar merge.

Virtus Solis: aducerea de energie curată şi neîntreruptă pe Pământ prin lansarea primei centrale solare în spaţiu.

URBAN-X este platforma fondatorilor care reimaginează viaţa în oraş. Creată de MINI în 2016, URBAN-X colaborează cu companii start-up pentru a construi soluţii tehnologice îndrăzneţe pentru o planetă durabilă. Depăşind modelele tradiţionale ale programelor start-up, URBAN-X oferă antreprenorilor din fazele Pre-Seed şi Seed sprijin individualizat şi personalizat care accelerează creşterea şi construieşte afaceri de succes pentru următoarea generaţie de inovatori axaţi pe climă şi oraş. De bază pentru platforma sa, URBAN-X oferă resurse de inginerie şi proiectare de clasă mondială, capital de investiţii lider în industrie de la partenerul nostru de investiţii JVP, o reţea globală de investitori, factori de decizie politică, strategii corporate şi clienţi finali, precum şi conţinut educaţional de prim rang pentru o reţea globală de fondatori.