BMW X5 va fi primul model plug-in hybrid premium produs în America de Sud

BMW Group îşi consolidează implicarea în Brazilia prin producția de modele electrificate în uzina din Araquari. După ce anul trecut a reuşit un record istoric de vânzări de automobile electrificate în Brazilia, BMW Group anunţă producţia locală a BMW X5, primul model plug-in hybrid premium construit în America de Sud. Automobilul puternic şi avansat din punct de vedere tehnologic este produs la uzina BMW Group din Araquari, pe lângă BMW X1, BMW X3 şi BMW X4, precum şi BMW Seria 3 pentru piaţa locală.

„La BMW Group, producţia urmează cererea pieţei. Anul trecut, mixul de vânzări al BMW Group Brazilia a atins o cotă-record de 25% automobile electrificate. În plus, BMW X5 a fost al treilea cel mai bun model al întregii game BMW din Brazilia. Este o concluzie logică pentru noi să anunţăm acum producţia modelului plug-in hybrid BMW X5 în Brazilia”, declară Michael Nikolaides, directorul reţelei de producţie şi logistică a BMW Group.

„Ne angajăm în deschiderea tehnologiei. În acest context, modelele PHEV sunt şi vor rămâne o parte importantă a ofertei noastre. Acum, pentru prima dată, aducem această tehnologie într-o unitate de producţie din America de Sud. Uzina BMW Group din Araquari are o linie de producţie flexibilă. Sunt mândru să spun că uzina din Araquari va fi singura care va produce mode cu motorizări termice, PHEV şi Flex-fuel în întreaga reţea de producţie a BMW Group. În funcţie de cererea pieţei, ne putem pregăti să producem modele hibrid sau electrice într-o perioadă scurtă de timp. În următorul pas, vom construi automobile PHEV şi cu motorizare termică pe o singură linie.”

Din 2014, BMW Group produce automobile pentru piaţa locală la Araquari (Brazilia), în statul Santa Catarina. Uzina din Araquari are propriile procese în ateliere de Caroserii, Vopsitorie, Asamblare, Calitate şi Logistică. Alături se află un birou de inginerie BMW Group, care face parte din facilităţile fabricii.

În decembrie 2023, BMW Group a anunţat o creştere cu 10% a producţiei la uzina din Araquari pentru 2024 pentru a se ajunge la o producţie anuală de 11.000 de unităţi. În plus, forţa de muncă este crescută şi instruită în mod constant pentru a produce automobile electrificate.