DTM: Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

BMW M Motorsport îşi consolidează forţele pentru sezonul DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) 2024 cu o echipă pentru campionat şi trei campioni la volanul modelelor BMW M4 GT3. René Rast, Sheldon van der Linde şi Marco Wittmann vor lua startul cu cele trei maşini ale echipei Schubert Motorsport. Cei trei piloţi deţin împreună şase titluri DTM.

Deutsche Tourenwagen Masters

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): „DTM continuă să joace un rol foarte important în programul nostru extins de curse pentru sezonul 2024. Subliniem angajamentul nostru cu o formulă de top care deţine un total de şapte titluri DTM: un titlu la echipe pentru Schubert Motorsport, trei titluri la piloţi pentru René Rast, două titluri la piloţi pentru Marco Wittmann şi un titlu la piloţi pentru Sheldon van der Linde. Prin concentrarea piloţilor oficiali BMW M într-o singură echipă, ne unim punctele forte şi creăm condiţii optime pentru a putea juca din nou un rol important în lupta pentru titlu.”

Björn Lellmann (director BMW M Motorsport pentru curse de client): „Trei campioni uniţi într-o echipă pentru campionat – intrăm în sezonul DTM 2024 cu o formulă foarte puternică. În acest campionat aprig disputat, cu şapte mărci şi pluton de piloţi şi echipe internaţionale de top, obiectivul nostru este să avem un cuvânt de spus şi în lupta pentru titlu de anul acesta. Am demonstrat că BMW M4 GT3 este o maşină câştigătoare şi demnă de campionat, iar abilităţile excepţionale ale celor trei piloţi oficiali BMW M şi ale Schubert Motorsport sunt incontestabile. Aşteptăm cu nerăbdare începerea primelor curse la sfârşitul lunii aprilie la Oschersleben.”

Torsten Schubert (director de echipă Schubert Motorsport): „Aşteptăm cu nerăbdare să intrăm într-un sezon cu trei astfel de piloţi proeminenţi. Ne dorim să avem succes ca echipă şi, dacă este posibil, să concuram pentru campionat cu cât mai mulţi piloţi. Dar, bineînţeles, este nevoie şi de o doză de noroc în curse pentru ca noi să fim în frunte până la urmă. Va fi o provocare, dar pe care suntem bucuroşi să o acceptăm.”

René Rast (#33 BMW M4 GT3): „Cunosc foarte bine DTM şi mă simt ca acasă în această competiţie. Prin urmare, sunt foarte fericit să fac parte din nou din nou în 2024. În primul meu an cu BMW M4 GT3, am învăţat multe. Rezultatele mele erau deja foarte bune în 2023 şi am terminat pe locul al cincilea în campionat, deşi a trebuit să ratez un weekend de cursă. Acum vreau să mă continui şi să fiu mai în faţă în clasamentul general la sfârşitul sezonului.”

Sheldon van der Linde (#31 BMW M4 GT3): „Acum intru în al treilea an cu Schubert Motorsport şi, în această perioadă de succes, ei au devenit ca o a doua familie pentru mine. Cu Marco Wittmann, câştigăm şi mai multă experienţă, ceea ce este foarte bine pentru echipă. Noi trei vom avea cu siguranţă dueluri interesante unul cu celălalt. Cred că avem toate ingredientele pentru a avea un alt sezon consistent.”

Marco Wittmann (#11 BMW M4 GT3): „Aştept cu nerăbdare încă un an în DTM într-o nouă constelaţie pentru mine, ca parte a echipei Schubert. Au făcut furori în DTM în ultimii doi ani, mai ales cu câştigarea titlului în 2022. Sper că pot obţine succese suplimentare pentru echipă împreună cu René Rast şi Sheldon van der Linde. Pentru mine, personal, mutarea la Schubert Motorsport înseamnă că, după două sezoane dificile, lucrurile vor fi din nou în ordine. Sunt foarte motivat să dau totul pentru echipă şi BMW M Motorsport.”